Monday, February 28, 2011

ingin bercuti..

Saya ingin bercuti seketika  yee
serta merehatkan diri dlm dunia blog ni .. 

Kalau ada masa saya akan kembali ke sini  lagi..…

Oleh itu,Terimalah post  ini dulu  sebagai hadiah percutian saya, huhu..

ok, nak tanya..

PERNAHKAH anda MEMBERI PENGHARGAAN KEPADA DIRI  SENDIRI?

ADAKAH anda BENAR2 MENGENALI DiRI  ?

sudah tentu YE..

Saya hanya ingin berkongsi serta  menyedarkan diri  anda  bahawa anda mempunyai  potensi  yang berupaya  melonjakkan diri ke hadapan. Potensi diri adalah kekuatan, keupayaan, kebolehan serta bakat yg  dimiliki..

Potensi diri adalah kunci kejayaan seseorang dan ia juga mampu mengimbangi kekurangan  yg ada....

Seorang pemimpin Islam pernah berkata’ Diri kamu ini kecil sahaja, tetapi  dalam diri yg kecil itu kamu mampu melihat dunia yg   besar”
Betulkah…
Yeeelah tu….
Ciri2 yg besar itu, adalah kekuatan, keupayaan dan kebolehan  untuk melaksanakan impian, mengangkat anda ke puncak jaya, membuatkan diri anda hebat  
Oleh itu ,berilah penghargaan pd diri sendiri sebagai individu unik..gali dan  terus mencari  kelebihan diri untuk membawa anda ke tahap kecemerlangan di dalam bidang2 yg anda ceburi..…..
Renung-renungkan..selamat beramal…

23 comments:

Norhafiza said...

selamat bercuti ye kak..mungkin kakSal ada tugas2 yang perlu diselesaikan diluar sana..No harap kakSal dapat tenangkan fikiran dan segarkan minda..selamat kembali No harapkan..

sal said...

NO..Kamu semua baik dan tak akan dilupakan..

kasihredha said...

selamat bercuti...
dan selamat kembali lagi...

sal said...

mekasih..insyaAllah kita jumpa nanti yee..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum:):)

Agak2 kemana yaa nak bercuti..:):)
Moga kan ketemu lagi..:)
Thanks yaa sis..utk kesudiaan akak selama ini ke blog tini..satu yg amat dihargai:):)

Selamat bercuti sis..:)

suri solehah said...

salam kak sal..terima kasih atas suntikan semangat tu,,tp harap jangan kak sal cuti terus pulak..kita semua ni sekadar menjalin persahabatan...

=sz= said...

saya tetap mendoakan yang terbaik untuk kak sal sekeluarga! :)

fazemy said...

Selamat bercuti Kak Sall. Bercuti itu adlh hadiah terbaik unt diri kita. Boleh tenangkan fikiran dan rehatkan diri dari rutin harian.

ibuintan said...

selamat bercuti kaksal,

semoga kita jumpa lagi, jaga diri, jaga kesihatan..

sal said...

PN KARTINI
Sesenang kak sal akan berkunjung ..
hingga bertemu lagi

sal said...

SURI
syukran atas kebaikan ..
insyaAllah akan berkunjung ke blog suri lagi di masa free

sal said...

SZ
Terima kasih sz..
moga sz juga sentiasa sihat sejahtera dan bahagia bersama keluarga.ameen

sal said...

fazemy
mekasih krn caring ...
harap fazemy pun sihat dan sejahtera selalu..

sal said...

IBU INTAN..
MEKASIH ibu intan..
klu kelapangan akan jengah blog ibu intan..
moga ibu intan juga sihat dan ceria2 selalu

Ati Masrif said...

as salam kak sal,

terima kasih dgn n3 bersemangat tu

selamat bercuti ye..
jgn lama2 ^____^

mamawana said...

Rindu catatan Sal.....

sal said...

Assalamualaikum ATI
sempat lagi jengah ke blog saya nih,huhu,sebenarnya sangat2 bnyk perkara yg perlu didahulukan..
rindu juga nak wat entry baru,nanti klu ada kelapangan..

sal said...

Assalamualaikum MAMAWANA
Klu berkesempatan saya jenguk blog mamawana..
dan wat entry baru...buat masa ni masa sngt mencemburui saya..huhu

anie,Nagoya said...

sekom.

kksal nak cuti kejap?kita menanti kemunculan kk sal.moga sihat2 selalu.

sal said...

He he..KITA nak dengar cerita2 dari jepun, lagi bes..

Robi'ah El-Jawawi said...

saya akan merindui kak sal....

Yan said...

Selamat bercuti kak.. Tapi jgn lama2 sangat.. nanti rindu.. Semuga akan kembali tenang dan berbahagia..

SUZIE APAI said...

salam kak....

mmg seswai n3 akak ni tuk saya...membakar semangat dlm ape yg sy tgh buat ni...

dh seminggu lum nmpk hasilnya....hampir mematahkan semangat...tapi bila baca n3 ni, smgt kembali pulih...

bukan mudah nk berjaya dn capai ape yg kita ingin lakukan...mungkin hasil nya blum mgu ni...mungkin muggu akan datang!!!

thanks kak sal

Post a Comment