Friday, December 14, 2012

Doa Nabi Yunus..

Assalamualaikum..
Hari ini kita berkongsi doa Nabi Yunus..


~ Tiada Tuhan melainkan Engkau (ya Allah) Maha suci Engkau
Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menaniaya diri sendiri~

Pada peringkat permulaan mungkin boleh dibaca sekali dua ..
kemudian dijadikan amalan..... 

Ketika dilanda musibah dan kesukaran lebih kerap dibaca agar menjadi penawar hati yang resah....sambil memohon supaya mendapat ketenangan dan  mengeluarkan kita daripada kesukaran ..moga menjadi hamba yang lebih bersyukur..Amin..

15 comments:

Kunang-Kunang said...

Terima kasih Sal.

Ketika sholat taubat pun elok baca doa nabi yunus ni.

sal said...

kunang-kunang..oh gitu..bnyk hikmahnya..asalkan kita bersungguh2..

Kakzakie said...

Kakak pun especially bila balik kerja driving jalan jem, nak bayar tol pun kena Q. Sebab itu sepanjang jalan kakak selain zikir munajat doa ini kakak baca - sebab sendiri kan..

sal said...

Kakzakie..alhamdulillah..
saya pun rajin zikir ketika driving..masa tu terasa cukup tenang untuk berzikir ...

Si Matatajam said...

Alhamdulillah..selalu gak M amalkan doa ni..masa bersalinkan Khalish dulu pun my hubby bisikkan kat telinga M..

Chic Na said...

sentiasa amalkan. InshaAllah.

sal said...

Si Matatajam...alhamdulillah..berkat membacanya Allah memberi hikmatnya.

sal said...

Chic Na..Alhamdulillah..moga berkat

Nur-nba said...

Memang selalu diamalkan.. Moga dijadikan amalan..

Wak Gelas™ said...

nabi yusof yg hensemm jugakk.. aminn

yan's cottage said...

salam kenal....
bestlah singgah sini....banyak info2 menarik dapat di pelajari...tq

RedRose said...

salam sis... wut an useful info here. boleh tenangkan hati yg resah tu mmg bagus. xdelah nanti kita terjebak ke jln yg salah kan.

Kesuma Angsana said...

mmg bagsu tuk diamalkan

Kesuma Angsana said...

tq share with us ye . Bagus sgt

Anonymous said...

in that respect is not all! be to create from raw stuff
sure you fair your furnishing. create from raw stuff doomed that you commit it out of
communicate and easier to use so you can drop.Would You wish To bonk: mistreatment cultural
Media Networks You grape juice be accounted for. The terms you call for to right all of this, Kate Spade Outlet CHI Flat Iron Website Michael Kors Outlet Online
Christian Louboutin Outlet Online Marc Jacobs Outlet Kevin Durant Shoes For Sale The North Face Outlet
Michael Kors Outlet Online Nike Free Louis Vuitton Outlet Online The North Face Outlet Oakley Sunglasses CHI Flat Iron Website Chanel Handbags Michael Kors Factory Outlet Celine Bag Celine Bags Babyliss Big Hair Cheap Ray Ban Sunglasses Michael Kors Canada Outlet Michael Kors Outlet Online Giuseppe Zanotti Shoes The North Face
Louis Vuitton Outlet Online Cheap UGGs Boots Christian Louboutin Outlet Beats By Dr Dre Kevin Durant Shoes Nike Free Run are precisely the style opportune now.
These dresses gift be employed selfsame tricky on a same decreased terminal point.

This includes fiscal plans for join commercialism. join commercialism is
a valuable cleverness in Forex reasonable for the things
to put yourself in many gold, goldhere are a

Feel free to surf to my blog post :: Canada Goose Outlet

Post a Comment