Sunday, July 17, 2011

tetamu pagi ini..

Assalamualaikum..
apa khabar semua..
Apa yang dibuat pada hujung minggu begini..
santai2 dengan family???

Ibu pula santai dengan
si kecik-kecik ni...
pagi2 lagi Ibu dah ditemani oleh si cumil2 nih..
mereka  tolong berkemas ...huhu..
tak susah nak layan mereka..
suruh duduk, dia pun duduk..

suruh  makan, dia pun makan
suruh minum, memang suka  minum..
suruh duk diam..dia bole duduk diam...

apabila dah kenyang
mereka pun duduklah mengadap tv..
cerita karton ...
senyap je nonton...

budak2 ni,adalah cucu2 sedara ibu..
tak bnyk kerenah...dan tak berapa lasak...

anak saudara ibu,  adalah ayah kepada budak2 nih...
datang sekejab, singgahkan ank2nya  kat sini
kemudian pergi belajar kat UTM,
 sambung master kat sana...

si kecik2 ni macam tau pulak ayah n ibunya busy.......
pandai bawak diri..

20 comments:

kasihredha said...

alahai comelnya
budak2 mmg mcm tu..
kalau tak de mak ayah mereka pandai bawa diri :)

sal said...

kasihredha..
betul..budak2 ni klu emk ayahnya tak de..
tak ngada2..pndai bawak diri..
anak2 suka sangat main2 dengannya..

suri solehah said...

baiknya nye,,saya doa je anak saya cam tu kak,,tapi..subhanallah..anak saya tu,,,huhu

sal said...

SURI SOLEHAH..
DOakan aje yg baik2 untuk anak2 kita ..masa kecil2 ni tak nampak..
dah besar..barulah menyerlah bakat dan personalitinya..moga menjadi anak yg baik semuanya..

ainnoraini said...

ala comeynye semua tu...
tak la sunyikan kak sal sebab berkawan dgn si cumil2 tukan...mesti meriah melayan kerenah anak2 tu..

Zaitun said...

Comelnya budak2 tu.Kak Zai suka kalau budak2 yang tak lasak,senang mengendalikannya.

munna said...

samalah kak dgn anak munna...bila ummi ye takde behave je.... tapi bila ada ummi dan abahnya mulalah mengada-ngada

Pn Kartini said...

Salam Kak Sal:)

Baikkkkkknyaaa anak2 tu yaa:)
senang nak jaga!..memang pandai bawak diri tuuu:)
Pasti akak yang menjaga mereka pun senang hati kann..:):)

sal said...

AINNORAINI
sesekali brsama cucu sedara memng meriah

sal said...

ZAITON..
Dulu budak2 ni lasak juga..
apb dah besar sikit..dah baik dan dengar kata dah..

sal said...

MUNNA..
Budak2 memang camtu..
klu mama dan ayahnya ada ,mulalah ngada2..
klu mereka tak ada, budak2 pun baik2 jee, senang tak bnyk kerenah..

sal said...

NY DEAR TINIE.
GITULAh gamaknya budak2..
senang dan pndai bawak diri klu mama n ayahnya tak depan mata..
klu ada, nak itu ini..bnyk songel jugak..

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina nampak sal dah banyak happy dan ceria disamping family dan sicomel kat atas tu. seronok sebenarnya layan karenah budak-budak ni.happy je.

sal said...

CIK INA..
Memang seronok melayan kerenah bebudak klu masa tu free...tpi anak2 ada kt rumah ketika itu mereka layan sama2 kerenah budk2 ni..

Norhafiza said...

wa;alaikumussalam kakSal..wah, mmg comel la mereka...senang kan semua yg disuruh mereka buat hehe..meriah sket klo ada dorang kan tambahan tak banyak karenah cam mereka..klo anak2 No huuuuuu sabooooo je laaaa haha...

sal said...

Norhafiza..

kak sal dah tak ada budak kecik...anak2 pun suka layan..ikutkan juga kerenah diorang..huhu..

Nur said...

Assalamualaikum Kak Sal,
Comel2nya cucu saudara akak tu.. especially yang perempuan tu.. Untungnya kalau dapat anak2 yg tak banyak karenah. Senang nak menguruskannya.

Ati Masrif said...

salam kak,

budak2 ni reti jaga tingkah laku
kalau tinggal dgn org lain
cuba tgl dgn ibu bapa sendiri
byk aje kerenah nya..hehe

mamawana said...

Seronok kan layan budak2 besar ni..., baik dan dengar kata.

ibuintan said...

assalamualaikum Sal,

comel dan baik2 aje muka memasing, mereka pandai bawa diri sebab tau ibu bapa mereka sangat sibuk

Post a Comment