Friday, January 7, 2011

Sibuk..

Assalamualaikum..
Moga kita semua dirahmati 
dan diberkati Allah di dalam kehidupan kita..

Rindu nak menulis dlm blog ni..
tapi tak berkesempatan kerana disibukkan dgn hal2 lain..
Hari ini, 
mncuri sedikit masa 
untuk menekan bebutang laptop....
alhamdulilah berhasil..


Pagi Sabtu ni, saya disibukkan dengan aktiviti bersama anak-anak  org..
Ini juga tugasku. Perlu mengendalikan sebuah program  ..



Oleh kerana jadual bertembung, 
Tak dpt hantar si along  ke UPM..
Hikmahnya..dia belajar untuk mengurus diri..
moga dia bersemangat kental..
mcm ibunya..huhu....PERASAAaaN..


dan..
serentak pula urusan lain..
Perihal si anak bungsu..
Pagi ini ambil report card...
Si Ibu teruja sangat  nak jumpa guru-gurunya..
sudahnya urusan itu DISWASTAKAN....
Ada Hikmahnya ....
Seronok tengok hubby 
kalau  dia mengambil tahu bnyak 
tentang  perkembangan terkini  si anak di sekolah..

Petang ini pula..
Ada dua majlis sepatutnya dihadiri..
Satu majlis perpisahan rakan setugas
satu lagi majlis perkahwinan anak sahabat..
Kedua2nya patut pergi..
Sedikit keletihan........
Cuba nak menghadirkan diri.....  
Tapi perlu  rush..

Semoga semuanya berjalan dengan lancar..

25 comments:

ibuintan said...

assalamualaikum sal,

sibuk bersebab...semoga perancangan hari ini berjalan lancar

suri solehah said...

salam kak sal..sibuk sentiasa kita ni kan..ngan anak sendiri..ngan anak orang..kadang tu rasa tak mau buat apa..rasa nk pejam mata je..

kakcik said...

Assalamu'alaikum Sal...

semoga apa juga yang Sal lakukan, semuanya berjalan dengan lancar. Jangan lupa jaga kesihatan, ya? :)

kak Erna said...

salam sal..semoga semuanya berjalan lancar

Pn Kartini said...

salam kak Sal:)

moga dipermudahkan segala urusan:)

Bila dah buka sekolah ni....
adalah kekangannya ..:)MOga akak sihat2 di sana:)

Nek Cun said...

Salam Sal, macam itulah kita ni, orang perempuan!.. kitalah isteri, kitalah ibu, kitalah cikgu, kitalah pengurus, kitalah kakak, kitalah adik, kitalah menantu dan kalau macam nekcun ni... kena tambah lagi... nekcunlah nenek tempat cucu bermanja... jadi memang kalau diikutkan hati, rasa tak cukup 24 jam sehari tu!... Tapi, Allah itu masa berkuasa!... pasti ada ruang untuk kita melaksanakan semua yang diamanahkan Nya kepada kita!... Semoga Sal gembira selalu...

Zaitun said...

Along dah besar boleh urus diri sendiri.

Semoga segala urusan dipermudahkan.

Ati Masrif said...

salam kak sal,

sibuk betul ye

nasib anak ke upm tu boleh berdikari

cikceriacorner said...

salam akak..moga segala urusan dipermudahkan..:)

kasihredha said...

salam kak
kadang2 kita sibuk sampai tidak ada unk diri sendiri kan kak...huhuhu

sal said...

ASSALAMUALAIKUM untuk semua kengkawan..
TERIMA KASIH kerana anda telah memberikan banyak sokongan moral buatku..

sal said...

Assalamualaikum IBU INTAN..
Alhamdulillah ..telah selesai..semuanya berjalan dengan baik dan lancar..mekasih ibu intan kerana memberi sokongan moral ..

sal said...

Assalamualaikum SURI SOLEHAH..kita memang selalu sibuk ngan urusan anak2....sesekali rasa bersalah kalau sebuk dan tak hiraukan mrk..

sal said...

Assalamualaikum KAKCIK..

Mekasih kakcik..
kesihatan memang penting..ianya anugerah yg berharga..klu badan dan minda sihat, banyak benda dpt diselesaikan dengan sempurna..

sal said...

Assalamualaikum KAK ERNA..

terima kasih krn mendoakan kita..
Alhamdulilah Kak Erna..
pagi ini semuanya berjalan dengan lancar..
sempat pula menghadiri 2 majlis tersebut..

sal said...

Assalamualaikum PN KARTINI
Betul Tinie..
Kalau dah bertugas ni memang ada kekangan2 yg akan ditemui..
kena pandai memilih ..yg dulu didulukan..yg penting diutamakan ..dan banyak lagi hal memerlukan budi bicara dan pertimbangan ..

sal said...

Assalamualaikum NEKCUN..
Betul kak..
kita cikgu,cleaner,driver,kerani, bnyk lagi...Alhamdulillah kita dianugerahkan kesihatan dan kekuatan untuk menjadi pengurus tak rasmi..mohon doaNya untuk memberikan agar melimpahkan keberkatan dan rahmat berterusan..ameen

sal said...

Assalamualaikum ZAITUN..

Bolehlah harap sikit2..semenjak dua menjak ni, ..along dah boleh urus diri....

sal said...

Assalamualaikum ..
Hai ATI..
Along bole juga....
sebab, dia tahu....
Adik2nya yg lain lebih memerlukan perhatian ibu ayah..

sal said...

Assalaamualaikum CIKCERIACORNER..

MEkasih cikceria..

alhamdulillah dah selesai tadi...
semua berjalan dengan baik
itu semua berkat doa rakan2..

sal said...

Assalamualaikum KASIHREDHA..

Alahai..
sesekali terasa begitu..
dan..
jauh di sudut hati..
mengharapkan agar mereka
menghargai keikhlasan hati kita..

sweetsal said...

salam sal; semoga dipermudahkan segala urusan..

sal said...

Assalamualaikum SWEETSAL..
mekasih sudi datang..
berukhuwah di sini sambil berkongsi info..
moga bermanfaat..

n.hasleena said...

salam kak sal...
memang kesibukan melanda kan kak sal bila dah buka sekolah nie...harap sama2 dapat kita selenggarakan dengan baik :)

sal said...

Assalamualaikum LEENA..
Sibuk seketika..
mengharapkan agar berakhir spt biasa tak lama lagi..
moga keadaan dan situasi leena pun begitu..

Post a Comment