Wednesday, January 19, 2011

Sangat lambat..

Assalamualaikum..
Kelmarin
saya perasan  something wrong pd laptopku ini
berisiko tinggi  dijangkiti virus..
kebimbingan  menerpa..
kalau2 spisis trojan yg banyak itu menyelinap2 masuk..
dan mengapa2kan dokumen2ku ...


mencari2 anti virus...
terimakasih pada anti virus  lama  yg dah expired..
tapi pernah berbakti  dan berjasa kpd ku....
Searches related to anti virus
norton anti virus
panda anti virus
avast anti virus
avira anti virus 
mcafee anti virus

rakan2 cadangkan  kaspersky

dah bertukar anti virus,
tahulah cammana dia beroperasi....
lambat.....
kurang sikit drp kura2..
agaknya belum mesra alam kot..
ibarat baru nak suai kenal..

Mungkin juga kena buang item2 yg kurang penting..
sayang pulak nak format semula..

Semalam waktu2 kirtikal
untuk menyiapkan paper work ..
kesayanganku ini meragam sesekali ..
aduhai.....bersabarlah ....
kerana kesabaran itu adalah sifat2 terpuji.......

Terima kasih kawan2. 
yg  rata2nya adalah ibu2 maya..
kakak2 maya..
yg masih sudi berkunjung ke sini lagi....

25 comments:

Norhafiza said...

salam kakSal..owh ye ke..rupanya lappy yang tak sihat huhu..alahai, banyakkan bersabo ye..dugaan semata2 tuh..

sz | m.s.s said...

sangattt risau kan bila komputer buat ragam ni ...
macam angau bercinta, tidur tak lena mandi tak basah! huhuhu...
semoga si dia tu cepat sihat ye kak sal! :)

sal said...

Assalamualaikum HORHAFIZA..

Terima kasih krn meningkatkan kesabaranku..

sal said...

Assalamualaikum AZ..

Kalau keja tengah banyak terasa juga kalau laptop x sihat..

sal said...

Boleh jadi internet kat umah pun lambat juga..maklumlah anak2 balik..semua surve internet..so talian pun kurang memberangsangkan

kasihredha said...

laptop saya pun pernah beberapa kali kena serang dengan virus...

MummyEcha said...

salam kak sal,

sekarang kasperky antivirus memang ok..komp.opiz semua pakai antivirus nie....sangat2 ok.

SUZIE APAI said...

semoga dgn adenya kasperky akan melancarkan lagik keje2 k sal...

agak2 tak jalan, g la frmat balik lappy tu...

sal said...

Assalamualaikum KASIHREDHA..

Klu dah kena serang...habis dokumen ye..
lappy ni baru 2 thn pakai, dah berat kot..

sal said...

MUMMYECHA..
kat tempat kerja kak sal pun pakai kasperky antivirus, lebih baik sikit kot..belum lama lagi, mula2 ni tak nampak lagi...

sal said...

SUZIE..
Harap2 begitulah .. mekasih suzie..

Zaitun said...

Kalau lappy kak Zai bermasalah hubby lah yang akan tolong buatkan sebab kak Zai tak berapa pandai.

mamawana said...

Yep...semua org citer pasal kaspersky. Kita ikut ajer. Terbaik waktu kini.

sal said...

Assalamualaikum KAK ZAI..

saya pun kalau lappy dah tak betul..anaklah tolong betul2kan..kalau tak pun kawan2 jadi pomen..

sal said...

assalamualaikum MAMAWANA
kaspersky?
YA lah kekawan cadangkan yg itu..so gunalah..lagipun satu anti virus tu bole kongsi 3 lappy bersama anak2

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Patutlah, sal dah lama tak bersiaran.Sal, dari pagi tadi susah sangat nak masuk blog sal, kenapa tak cam dulu.loading dia lambat sangat?

sal said...

tulah sejak pakai anti virus baru, dah ada penyakit lak..teknikal prob..harap maaf

ibuintan said...

salam sal,

virus ni memang menyusahkan kita

lappy tu kena juga diformat balik bila dah terlalu lambat loadingnya

♥ manje ♥ said...

salam

buat 'backup' byk2 utk dokumen2 penting ya... (^_^) ~

ckLah@xiiinam said...

Sesekali cuba 'online link scan' kak...tapi untuk periksa kesucian web/blog ajelah (onlinelinkscan.com)


:D

sal said...

Assalamualaikum IBUINTAN,

Try format balik klu slow sgt nanti..setakat hari ini 'kesuciannya' masih terkawal

sal said...

Assalamualaikum MANJA..

beLUM buat 'backup' dan buat persediaan pun..

kak sal ni patut berhati2 di jalan raya..sediakan payung sebelum hujan..

sal said...

Assalamualaikum CIKLAH..

Setakat semalam masih ok,wlupun slow sikit..

minggu depan try buat scan semula untuk melihat 'kesuciannya'. takut kalau2 dijangkiti semula..

sweetsal said...

anak saya pun bgtau kaspersky tu bagus, tp saya tak reti bab2 ni..harap anak2 je tolong..hehe

sal said...

assalamualaikum SWEETSAL..
KAspersky?
entahlah, tk nampk lagi keberkesanannya pd lappy ni,
masih slow..

Post a Comment