Sunday, June 3, 2012

Terasa kurang....

Assalamualaikum..
Hari tu, Setelah selesai pendaftaran dan urusan asrama, ibu  meninggalkan adik.....
Nampak adik ok..senyum  sokmo di bibirnya, menyebabkan ibu  senang hati untuk  meninggalkan adik...
peluk dan salam dengannya..
selesai berpesan-pesan..
kami pun terus berlalu untuk balik kampung...
Serta menghadiri majlis  jemputan kahwin.....
jemputan pertama :
control makan ...jamah2...nasi ayam, bubur, soto, kuih muih..
kapasiti :1/4 muatan saja....
Jemputan ke dua..
tambah 1/4 lagi..
hanya makan ayam jee..itu pun share dengan adik ipar..
singgah kat pelamin..
si tudung coklat nak menyelit 
dalam malu2, sempat juga along berposing..
angah pula.....pantang jumpa cucu saudara...
sampai tertidur si baby ni dipangkuannya..
jemputan ke 4..lebih kurang 90 km dari JB..
dah lapar semula sebab dah petang....
jemputan seterusnya .......makan lagi....

Selesai jemputan, balik ke rumah kakak di kampung..

Belum 24 jam meninggalkan adik, terasa macam ada je yg kurang.....
asyik terpandang  objek yg satu ni.....
dengan harapan lantunan deringan daripada  adik   !!!!...
Menanti dan terus menanti !!!

18 comments:

mak encik | SZ said...

salam kak...

hati ibu kan kak,
terkenang2 kita anak2 tu buat apa, dah makan ke belum ...
(heee baru pengalaman anak g taska belum g asrama lai :p)

kasihredha said...

rindu kat adik ye :)
banyak kenduri cuti2 ni kan

sal said...

SZ..
Terkenang2..tak pernah pisah lelama ngan adik..

sal said...

Kasihredha..
ye banyak kenduri..
Alhamdulillah..dpt pergi walaupun sekejab2

Acik Erna said...

assalam sal..bila along dan angah pun dh kembali ketempat elajar..lagi la ibunya terasa sunyi..bila adik pun dah sambung belajar.

LIPISLADY said...

Sallam Sal,

Amboi Sal, sampai 5 kenduri dalam satu hari,
semua Sal pergi yee, baguslah.

Sal tak nangis ke masa tinggalkan adik tu, kakmah dulu nangis tau..hehe

Bintu Qawaid said...

ibu..naluri sang ibu..

sal said...

erna..
apb. along, angah gi belajar, masih boleh tahan..
tpi apb adik takde di sini...aduhai..
terasa sangat2 missing sehari dua ni....
harap nanti2 akan ok..

sal said...

lipisladdy...
kurang nangis..tapi rasa sangat kurang...
gi dapur, terasa ..
masa akan apatah lagi !!

sal said...

Bintu..
begitulah naluri para ibu..
ibu bintu pun tentu rindu2an..
insyaAllah cuti2 msia akan jumpa yee..

Nur-nba said...

Salam. Kak Sal, terima kasih banyak atas ucapan dan doamu sempena Hari Lahir Nur.. Nur terharu sangat!

Biasalah tu kak, bila berjauhan dengan anak tersayang. Selalu dia berada di depan mata... Nanti akak rajin2lah melawat Ezatulhani tu utk ubat kerinduan..

Cantik pelamin yg warna biru tu.. lembut je warnanya.

Kakzakie said...

Masa berjalan di luar boleh leka sikit tapi bila tiba rumah memang akan rasa kehilangan... mulalah masa makan pun airmata rasa nak luruh aje kan...

Kakak dah 2 kali lalui. Lama nak hilang rasa tu.

birthday party said...

nice post :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

misti la sedih kan berpisah dgn anak..bnyk betul jemputan akak

cikceriacorner said...

salam akak...coti sekolah byk org kawen kan..

a'ah kan kak...mesti akak teringat2 kan adik...

Ibuhani said...

tulah kan. Kalau dh biasa kemana2 bersama bila x cukup korum berjln mesti teringatkn dia org kan?!

Deru Ombak said...

Salam Sal..
Banyak jemputan dlm sehari.

Anak2 ni, hari2 pun terkenang bila dah x di depan mata.

sal said...

Assalamualaikum
Nur,Deru Ombak,IbuHani,Cikceria,Kakzakie, birthday,terima kasih menulis sedikit kata2 di sini..
syukran..moga bermanfaat dijadikan renungan..

Post a Comment