Friday, January 13, 2012

steamboat..

Assalamualaikum..
Moga sentiasa dalam perlindunganNya..

Berkongsi cerita pasal makanan ni..
sebab rindu kat steamboat...
sesekali pekena .... sedap ....
aduhai tekak..napa tetiba ngada-ngada pula??

 esok cuti...buat steamboat???
Sebenarnya terkadang saya masak steamboat ni campak-campak jee,
maksudnya  terlebih bahan tu, terkurang bahan ini..anak2 tak kisah ..
sedap jee..sebab keluarga pun  memang suka makan jenis sup2
..biasanya mereka makan berulang2 jika jumpa nih ....

Steamboat yang meriah ni diambil kat google..
tak sempat nak snap foto dulu kala...

sekian entry ringkas saya..
wassalam.

9 comments:

kasihibu said...

makan steambot pun dah kenyang kan? kira menu sihat kan? betul tak?

sal said...

kasihibu..
memang kenyang...InyaAllah

ainnoraini said...

Saya pun suka buat steamboat ni jugak kat rumah.senangkankan main campak2 jer dah boleh mkn...

Ini buat saya teringin ni kak sal...

suri solehah said...

suami suripun suka ni..masa duk kat luar ada giant,selalu buat...sekarang ni susah skit

Nur-nba said...

Salam. Kak Sal, sedapnya steamboat.. Lama dah tak makan.. Kena carilah nanti.. :)

LIPISLADY said...

Sallam Sal,

Memang sedap makan Steamboat neh,
nak2 kalau malam hari...

MulutPayau said...

senangkan nak buat steamboat...main campak2 jer...tapi sedap...

sal said...

Assalamualaikum..
kasih ibu, ainnoraini,suri solehah, Nur,Lipislady,MP ...berkongsi steamboat kita..trimakasih menjenguk laman..

nyanyisunyi said...

tenguk pun dah meyelerakan..kalau masak sendiri sudah tentu sedap dan terjamin bersihkan sal...hari ni kalau masak bolehlah war2kan kt blog hehehee

Post a Comment