Saturday, March 2, 2013

Sibuknya Adik..

Assalamualaikum..
Sibuknya adik...
exam...debat...teater...pementasan...pertandingan bhn terbuang.....camp..sampai tak sempat nak balik????

Tiba-tiba petang ni dia pulang juga walaupun  sekejab...alhamdulillah , hilang rindu ibu..

Adik muncul pada kul 2.00 ptg.. menaiki bas...  kakak jemput di bus stop...

Sampai di rumah...tak sempat rehat...terus buat aktiviti....gunting baju-baju lama untuk dijadikan beg. Semuanya daripada bhn terpakai......

Pukul 8.00 malam dia perlu pulang ke asrama sebab pukul  9.00 malam nak present cara2 menghasilkan beg tersebut   ....kesuntukan  masa....tapi dia relax jee......

Esok pula dia akan gerak ke Ulu Tiram untuk Camp..

Pagi2  sebelum pergi ke sana dia tunjukkan foto melalui phone hadiah tempat kedua berupa makanan yg dia dapat dlm pertandingan semalamnya......riangnya adik  ....

Petang di camp ...Adik kirim lagi gambar kat ibu.......
Apa ni adik???
Ibu teperanjat .....

Masya-Allah...
Rupanya  ini make up jee...bukan real....
Adik dan rakan-rakan kolejnya belajar merawat luka dengan nurse di camp itu. Mereka juga menjalankan aktiviti  menangani kebakaran.....Terima kasihlah atas perkongsian ilmu ini, jika berdepan dgn situasi luka moga adik tak panik ye..... 

P/S :  Mengingatkan diri .....
         Pentingnya menghargai pengorbanan  sendiri .....
         Menghargai idea, tenaga dan masa yg telah kita dicurahkan....
         Selalu bersyukur  atas nikmat kesihatan.....
         Selalu bersyukur atas anugerah & kelebihan yang diberikanNya  !!!! ...
   
Note : Selamat hari jadi buat
anakanda Hairul (anak sedara).
Moga menjadi anak yg soleh
berjaya di dunia dan akhirat..amin.. 

13 comments:

ainnoraini said...

kalau saya pun terperanjat jugak tengok gbr mcm tuu...

Acik Erna said...

assalam sal..macam betul luka kan..mana la ibu tak terkjut

sal said...

ainnoraini..
akak pun terperanjat..ingatkn real..

sal said...

Assalam Acik Erna..
Ngeri juga kan..

zana fahmi said...

Baguslah adik.....aktif mesti bijak.
Anak kakpb pun semua dia nk masuk. Tapi syg sekolah sekitar kk ni agak ketinggalan dlm aktiviti pelajaran. Pengakap, pandu puteri dll. Kalau seni spt nyanyi dan menari tu mereka suka.

sal said...

Assalam zana...bgi sokongan moral ajelah..klu sibuknya yg brfaedah..tkpelah..

Kakcik Nur said...

Nampak macam betul... :)

ibuintan said...

memang sangat sibuk tu... sempat tunjuk muka je ye


moga Adik berjaya dalam bidang yg diceburi

sal said...

Kak cikNur..sya ingat pd mulanya pun betul

sal said...

Ibu intn..begitulah corak hidupnya msa tu..huhu

Ibuhani said...

Sib baik make-up.......berdebar2 baco entry ni! Sbb sblm baca biasalah mata mesti ke gmbr dulu.....slmt hr jd hairul! Smoga diberkati Allah SWT dunia akhirat.

Kakzakie said...

Bila adik kirim gambar tangan berdarah mesti berderau kan. Kakak ingatkan luka masa camping. Busy tapi penuh pengisian berguna..

Zaitun said...

Terperanjat kak Zai ingat real.

Busy untuk dapatkan ilmu.

Post a Comment