Thursday, March 24, 2011

Tahniah kpd yg berjaya

Result SPM telah pun diumumkan, kepada anak-anak yang berjaya diucapkan tahniah. Begitu juga dengan guru-gurunya yang telah bertungkus lumus membantu merealisasikan impian anak-anak didiknya. Juga sekalung penghargaan buat kelian kerana telah memurnikan hasrat dan harapan menggunung mereka dan keluarganya...




Kini student  SPM 2011 pula yang menggalas cabaran  itu.. ...

Anakku, he..he...

Bertuah betul si anak  nih.. .


Dulu, ketika dia tolak tawaran Sekolah Sains Muar, Johor , pelbagai alasan yg diberikan..


sehingga  ibu termakan  pujuk rayunya ..


tapi sekarang, Janji hanya janji......  maklumlah  lappy  lebih mengancam drp buku. fb dan blog apatah lagi......terlebih2 lah pulak....Payah betul..

kpd kawan pendidik, pensyarah, ibu2  prihatin yg ramai di sini,.klu ada tip2, apa2 yg boleh dikongsikan..hulur2kan yee... terima kasih kepada kelian yang sudi membantu..

18 comments:

ckLah said...

Salam Sal...
Cikgu2 tengah pening buat analisis, post mortem, dan bersedia untuk menjawab dalam mesyuarat panitia, JKKS dan Panitia Daerah....



Haih....

:D

suri solehah said...

insya allah kak..lappy tu hanya sampingan dia sahaja..moga anak kak sal cemerlang nanti..

Pn Kartini said...

Assalamaualaikum my dear Sis..KakSal:)

InsyaAllah....
Minat utk buku pastinya ada..
mungkin berfb..lappy hanya satu hobi..
Nasihat serta dorongan memberi semangat utknya..dan Doa..InsyaAllah sis:)Dont; worry

kasihredha said...

doa...doa dan terus berdoa.
Doa ibu sgt2 mustajab buat anak .
Gosok2 kepala sikit sambil doa.. ;)

ibuintan said...

insyaallah... anak kaksal tak kan mengecewakan nanti tu..

semuanya itu sekadar hobi, buku tetap di hati

sal said...

Assalamualaikum CIKLAH..
Harap semuanya berjalan dengan lancar..

sal said...

Assalamualaikum SURISOLEHA..

Trima kasih atas doa dan harapan..

sal said...

Assalamualaikum Pn KARTINI..

TNKS ATAS dorongan dan keprihatinan...

sal said...

Assalamualaikum KASIHREDHA..

Syukran atas tips yang diberikan..

sal said...

Assalamualaikum IBUINTAN..

Trima kasih atas kata2 harapan dan nasihat yang diberikan..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak de tips , anak semua dah habis sekolah, tinggal Firdaus je.

Insyaalah, anak sal anak yang baik tak akan mengecewakan sal, sebab makcik tahu sal ibu yang baik.

Semua tu kan sekadar hobi masa senggang.

Yan said...

tahniah gak pada yg tak berjaya. It's not end of the world.

sal said...

assalamualaikum CIK INA
TERIMA KAsih krn mendoakan..

sal said...

YAN..
BETUL..

Norhafiza said...

ASSALAM kakSal..takpe la kak..moga2 lepas ni anak akak lebih berusaha lagi,,mn tak kan berkat doa seorang ibu dan berkat usahanya selama ni..kadang2 anak ni dia cemerlang bidang lain..mn kita tau esok2 kan kak...

sal said...

hehe Baiknya nasihat tu..tq NOR..

nba-Nur said...

Salam.. Nur rasa Ezatulhani tidak akan menghampakan harapan bondanya..

sal said...

Haha..rasa takut.....

Apakhabar Nur..lama rasanya tak berziarah di blog u..

Post a Comment