Sunday, December 25, 2011

Kunjungan Lewat Pagi..

Assalamualaikum..
Oleh kerana kunjungan kami ke situ untuk menyelesaikan  urusan berdekatan dengan Senai Airport, maka hati pun terdetik2 untuk  membuat lawatan sosial ke sana sekejab. Dah lama tidak pergi situ....

Nak cari buku dan majalah-majalah ..nak cari kat kedai biasa, jalan sempit dan parking penuh. Hujan renyai2, terasa sejuk macam elegik dengan air hujan pagi tu ...alasan kuat nak pergi ke airport....

Tak semestinya nak fly je datang ke sana yeek...

Yang sebenarnya ada sikit2 kempunan. Hari tu mencuba2 isi online sykt tambang murah AirAsia. Kesilapan teknikal, cuti pun dah hampir ke penghujungnya. Akhirnya cancle...hehe takde jodoh nak jln jauh....duhai anak2ku .. try lain kali yee..Jangan cepat mengalah...

Kemudian kereta pun meluncur terus ke Sultan Ismail Senai International Airport .Di sini memang ada kedai buku. Jalan menghala ke tempat itu selesa....entah, hari tu mahu nak selesa aje....
Bolehlah tahan bnyk buku di kedai tu sehingga terasa penat juga mencari2 ..Sempat Snap..snap di ruangan majalah tapi  tak jadilah  nak post kat sini....sebab baru perasan, tetiba ada cover majalah dlm foto tu ..  ada2 seksi2 sikit,  bulat pula biji mata....

Malas nak membelek2, terus tanya anak2 kat kaunter tentang majalah yang dihendaki .Dia tunjukkan ruangan majalah yg  bercampur2. Ada majalah ilmiah dan ada majalah yang santai2. Saya nampak solasi dan lain2 yg diminati....tarik..
Lapangan terbang ni baru je renovated .Menambah lagi koleksi  premis jualan . Namun di dalamnya agak lengang..di luar kawasan pun tak banyak kereta, hanya beberapa buah dan teksi ..
Gerimis di luar menambah kesejukan pagi, Apa lagi hajat seterusnya ke bilik airlah ..kemudian tanya perut samaada memerlukan something untuk dikunyah2..  masih kenyang lagi..  belum memerlukan makanan pada lewat pagi itu.....sarapan pagi  memang agak berat.  Dah berkudapan dengan nasi lemak dan kuih muih yg dibeli  dari  kedai berhampiran rumah, membuat perut belum mahu menjamah makanan.....

Selepas itu kami menuju beberapa tempat lain untuk membuat urusan peribadi....kemudian kami pun pulang..

MUTIARA KATA :
Hidup ini umpama subjek matematik..
di dalamnya penuh dgn operasi tambah, tolak darab dan bahagi.
terasa bertuah jika bijak..
Menolak perbuatan yang tidak disukai  Allah ..
 menambah pula amalan dan pahala ....

walaupun kesibukan melanda..
tapi tidak lupa  membahagi-bahagikan masa
 antara dunia dan akhirat.....
keindahan dan kepuasan hidup dapat dinikmati
sekiranya jika kita dapat melalui dan memanfaatkan
Operasi tambah, tolak, bahagi tersebut dengan sebaik2nya. 
Mudah2an...Amin..
Peringatan untuk diriku , anak2...

9 comments:

Acik Erna said...

assalam sal..kalau disini airport yang terdekat klia..malasnya nak kesana..selain jalan kam..parking pun mahal..dulu masa keje sana tak pe jugak..ada pas parking kan..

sal said...

Erna..
rumah saya pun dekat ngn airport..jrg pegi kat sana..hri tu anak yg nk gi sangat..semangatlah sikit..

kasihredha said...

rajinnya..jalan2 ke airport

MulutPayau said...

seronok jugakkan dapat jalan2....

Ati Masrif said...

rupanya kak sal ni duduk di johor ye

ati ingat di kedah :)

cheqna said...

cheqna jauh dari airport..hehehe
akak sihat???

Kakzakie said...

Macam dekat je kedudukan rumah kita ye... tapi kakak selalu kalau beli buku di IOI Mall atau ke Plaza Angsana sebab ada membership card dapatlah sikit diskaun...

cikceriacorner said...

salam kak..terima kasih utk peringatan ni...

rajin membaca ilmu bertambah..hehhe

sal said...

Assalamualaikum..
Mulut Payau, Kasihredha,cikceria,kakzakie,cheqna,ati..
Terimakasih kepada kawan2 yg sudi bertandang ke laman ini..moga bermanfaat..

Post a Comment