Saturday, August 20, 2011

Tak Mampu Bicara?....

Sesekali tak mampu nak berbicara  ....
hanya terdiam memikirkan ayat2 chentaaa nih.....


Dari Abu Hurairah radhiallahuanhu,Rasullah SAW bersabda:
Siapa yang menyelesaikan kesulitan seorg mukmin niscaya Allah akan memudahkan kesulitannya di hari Kiamat dan siapa yang menutupi (aib) seorang mukmin, Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat.


'Siapakah yang mahu meminjamkan kepada Allah,(menafkahkan hartanya di jalan Allah), maka Allah akan melipatgandakan pembayaran kepadanya , Allah menyempitkan dan Dia melapangkan (rezki) dan kepadaNya kamu dikembalikan"
(Qs.Al Baqarah:245) 
v
v
v
Kemudian...mata terbundar apb  pamplet berada di hujung jari....terkesima???


Gedung-gedung yang promoted  isi perutnya..
menawarkan ..
SALE..SALE..SALE..






dah beli  awal2 dah......
still si kecikku mahu mengintai2 saat akhir jugak...
termakan pujuk rayu?...
Ada perkataan 'tak smpai hati' melekat dlm naluri ibu..


murah..murah....emmmmm,   jgn pula  'tipah tetipu' !!!!!


ehhhh ...napa sibuk2  ngan benda2 nih ???......


Duhai hati2 yang tenang...masa utk mengingatiNya.....

24 comments:

Sz said...

ihikss...
perkataan "SALE" tu dah memang memanggil2 kaum2 wanita, ibu2 ...sampai terfikir2 ...eeheehee

Ann Huda (Ate) said...

Tipah tetipu pasal tipah nak SALE merata2 di sokabo, talibesen, pamplet, bunting di mana-mana.

Tipah tak nampak SALE RAMADHAN YG ALLAH OFFER.. pahal berlipat ganda setahun hanya sekali, tahun depan belum tentu jumpa lagi.

Kesian kan Tipah (dan Ate antara Tipah-tipah Tetipu yang bertebaran di muka bumi ini)

sal said...

SZ..
BEtullah..dh memanggil2..terpegi jugak nmpknya..

sal said...

Ate..tulah pasal...
Pada hal Saham Dia lagi grand..

mamawana said...

Assalam,


Minggu depan baru nak terjah kalu ada Sale lagi. Sale kat semojik pun tak sempat kejor... ado yg missed.

sal said...

mamawana..
sya pun berkira2 nak pegi hujung2..
bukan penting sgt pun hnya nak tambah2..mungkin hujung2 lebih istimewa..

hani@debumelukut said...

akak siang2 dah beres bab shopping, tinggaL LAGI SHOPPING BAHAN basah untuk juadah di hari raya jer..

kasihredha said...

sale di mana2...tipah confuse..hihi

sal said...

hani...heee besnya...

sal said...

kasihredha kat jakel jeee...jusco..angsana..giant..pusing2 situ je..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum Kak Sal:)

Kdg2 saja 'menjoinkan' diri utk sale mega nii..kononnya nak rasa meriahnya..tapi tu lah kann..yang dapat penattt jeeekkk!!huhuhu

sal said...

betul..penat layan kerenah bebudak...

dan minggu ni,tk payah gi jauh2 shoppping kat tempat kerja..memacam ada, dah sarat benda bawak balik..huhu..

klu x beli kesian pula kawan2 sekerja kita yg menjual2 tuh..

Ati Masrif said...

salam kak sal,

sebab itu hubby paling
tak suka kalau ati ajak
window shopping...bahaya :)

raya mana tahun ni?

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sal,

Semuanya dari diakan.

Selamat menyambut hari raya yang dah dekat ni. Maaf andai ada terguri kata ketika kita berblog.

Yan said...

JArang sangat shopping kalau waktu sale kecuali ke Metrojaya..

sal said...

betullah..terkadang hubby pun malas nak joint..dia lebih selesa duk satu tempat baca2 apa2 ..tak kuasa nak melayan....

akak raya johor..

sal said...

kunang-kunang..

yee Semua dari Dia..moga kita selalu bernasib baik dlm kehidupn ini..

Juga selamat hari Raya...

sal said...

YAN..
ye keee....takpe Yan ada kelebihan dari segi kemampuan...Alhamdulillah..syukran atas rezki yg kita peroleh..

ibuintan said...

tak soping pun lagi, nunggu anak dara balik dulu, nak soping sekali gus... malas nak pergi selalu takut terlebih buget

sal said...

ibuintan..
sya pun tengah tunggu anak yg seorang..klu2 dia nak mengintai2 shopping kompleks...layan..insyaAllah..

Cikgu Tie said...

Shoping untuk anak ajer, Untuk diri sendiri belum pun lagi.huhuhu...
Tak apa sale ada di mana-mana ajer hingga esok nak raya pun masih ada. Duit aja kena bagi ada.hehehe....

sal said...

betul...hak utk ibunya tak kisah ..
anak tu yg beriya2 sgt...layankan aje takat termampu..lagi pun utk pembelian second round ni..bole ada..bole tak de..

NM02 said...

eh... naper saya tak singgah sini ek?

pe kabo tuan ngumah?

camat hari rayeeee

sal said...

NM02..
lama tak berkunjung ke blog u..
harap semuanya ok..selamat hari raya dan selamat berpuasa..moga kita mendapat rahmat dan keberkatan dariNya

Post a Comment