Thursday, June 2, 2011

Catatan hari ini.....

Petang ini hujan renyai-renyai..
Guruh pula berdentam dentum..
Sesekali dentuman itu diiringi dengan cahaya kilat yg jelas kelihatan..

Dentuman itu menandakan hujan semakin lebat, 
Airnya mencurah-curah membasahi bumi....hujan rahmat...

Begitulah fenomena alam di sini sejak akhir2 ini  ...

Musim hujan begini mengingatkan ibu akan sebuah catatan, bahawa.. 
ketika hari hujan, doa mustajab ... 

Itu hanyalah sebuah catatan  di minda  yg  masih terpahat dlm ingatan ...
daripada seorang ilmuan menyampaikan ceramahnya dulu.
pesannya: berdoa kepadaNya dengan penuh keikhlasan ketika hari hujan ...
moga  berhasil...dan dimakbulkan ....

Sebenarnya pagi tadi cuaca sangat terang benderang...
memanfaatkan masa  utk menyelesaikan beberapa agenda....
musim cuti begini niatnya tinggi menggunung  nak siapkan  itu dn ini..
Harap-harap  dlm masa  1 minggu yg masih berbaki ini ..dapatlah.....

first ke CIMB , bank in yuran pengajian  along...
terasa lapang kepala dah sittle yuran semester barunya...

Kemudian singgah di Giant, U Mall..
nak beli jug kettle...


menggantikan cerek lama
yg besinya dh kuning macam nak berkarat..
jug ini pun pemberian kakak

sebelum tu pakai  cerek yg besar sikit 
tapi  air yg dimasak  berbau  besi ....
mungkin disebabkan kualiti lengkaran besi pemanas dlm cerek tu..

ada banyk lagi benda2 yg nak dibuat....

oleh itu sampai di sini dahulu..
siaran pendek untuk hari ini..
wassalam..

17 comments:

sal said...

cuti masih berbaki 1 minggu lagi...harap2 sempatlah utkku melakukan akt yg tertangguh..

Acik Erna said...

assalam sal..semoga dipermudahkan segala urusan sal..

kakcik said...

Setiap yang terjadi, ada pengajaran untuk kita renungi. :)

ainnoraini said...

seronoknye kak sal cuti lame...macam2 benda boleh buatkan...

sal said...

Assalamualaikum Erna..

mudah2an...tangan dan semangat ni, moga kuat dan bertenaga...untuk melakukan keja2 yg diinginkan..ameen

sal said...

Assalamualaikum Kakcik..

betul kakcik..setiap yg berlaku, ada hikmahnya utk kita renungi..moga minda kita mampu mentafsirnya dan menghayati akan pengajaran yg ingin disampaikan..

sal said...

Assalamualaikum Ainnoraini..

hajat tinggi menggunung, nak buat itu dan ini..moga kesampaian...jangan pula hangat2 tahi ayam..hehe

gadisBunga said...

salam singgah..

lega kan bila dah setel urusan? barulah lapang nak fikir pasal hal lain pulak. :D

sal said...

GadisBunga..
alhamdulilah...
moga gadisBunga pun dipermudahkan urusan urusan sehariannya....

kasihredha said...

semoga segala urusan lancar dan nikmati hari cuti spenuhnya :)

sal said...

Assalamualaikum KASIHREDHA..
TERimakasih, mudah2an begitulah hendaknya...

anie,Nagoya said...

sekom kk sal.jgn smpi pengsan udah lah ya.buat yg termampu tp bukannya malas ya.hihihi...

Cik Ina Do do Cheng said...

Assalamulaikum sal,

Baru dapat mengomen tempat sal, baru baru ni tempat ni kosong je. sebab tu cik ina suruh tukar comment setting pop up window.betul tu kalau dah settel kan bayaran apa-apa rasa lapang je dadakan.cantik cerek tu.

sal said...

ASSALAMUALAIKUM ANIE..

InsyaAllah...sihat buat akiviti2 seharian..

sal said...

Assalamualaikum Ina..

yg ni dah ok..belum lagi nak ubah suai..

memang kita semua cam sibuk je..klu ada masa baru dpt corat coret..xpe..

Pn Kartini said...

sis..berkenan lakk dengan kettle biru tu haaa..:):)
KAcak!!!heheh

sal said...

kacak sebab warna biru..hehe..
bengkok pulak tu..style pulak..moga tahan lama..dh penat membeli..

Post a Comment