Sunday, June 19, 2011

Di Seremban....

Assalamualaikum..
Moga semuanya dlm keadaan yg sihat dan ceria2 selalu
 secerah mentari pagi hari ini...
Pagi ni ibu dan family berada di Seremban sejak semalam...
dtg ke sini untuk menghantar si anak yg nak belajar ..
Menginap di Hotel Sri Malaysia, Seremban..
lobi hotel....
Check in kul 2.15 ptg.
Ini biliknya ..cukuplah  untuk keluarga kita....
lagi pun, tempat ini hanyalah buat persinggahan  dan  meletak barang2..
sampai di sini , berehat sebentar...
melepaskan lelah..
meluruskan pinggang ...

lepas tu, keluar jalan2...

Oh ye, berhampiran hotel ini 
ada Mydin, Triminal Bas Seremban,  lain2 
memang hajat hati nak pusing2 bandar Seremban.....
cantik pokok2 ni..
snap masa dlm perjalanan...
 Setelah segar dan penat pun dah beransur  hilang
 kami  menuju  ke Stesen KTM Seremban .
Tak nak drive, park kereta  di Hotel Sri Malaysia ..
 ronda2 menaiki kereta api menuju triminal bas di Bandar Tasik Selatan..
kebetulan seorang anak  kuliah di UPM, Serdang..
Jadi  buat appoinment dengannya..
 jumpa dia di sini. ...
 Orang kata Stesen Bandar Tasik Selatan ni cantik...
ye memang betul..
kawasannya luas dan selesa..
 kaunter membeli tiket...
Banyak permis makanan ..
Ini salah satu restoren yang ada di situ.....
sebetulnya bnyk permis  yg masih belum beroperasi..
harga makanan ...
agak berpatutan
 jika dibandingkan dgn Johor..
rasanya Johor Bahru lagi mahal...

melalui pemerhatian, sejak petrol naik ni.....
bnyk barang2 yg naik harga di JB..
termasuklah pakaian dan makanan

Klu tahu harga petrol nak naik
berbelanja keperluan awal tahun lagi ye..hehe..

14 comments:

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

kakcik said...

Kehidupan ini perlu diteruskan sebelum ajal menjemput kita... :)

Acik Erna said...

assalam sal..
dah sampai seremban rupanya ye..

Zaitun said...

Harga barang terus mendadak nak buat macamana,kehidupan harus diteruskan.

sayangsayangibu said...

selesa je nampak hentian di bandar tasik selatan tu.

ibuintan said...

hantar anak ke IPG Raja Melewar ke?

sweetsal said...

nampak cantik betul terminal bas di bandar tasik selatan tu..macam kl sentral pulak..

Mak Su said...

waalaikumsalam. anak gi sambung blajar? tahniah :)

Ati Masrif said...

salam kak,

ati tak pernah sampai ke dlm
lagi station bus baru tu

anak akak belajar di mana?

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sal,

Saya tak pernah lagi singgah di Stesen Bandar Tasik Selatan ni, cuma pandang dari jauh saja.

Waktu malam nampak meriah dan cantik sangat tempat ni dipandang dari kejauhan.

ieda said...

cantik dan kemas terminal bas di sini kak kan .. best2 suke ..
akak .. lama dah x mai sini .. :)

Miss "L" said...

wah..berjalan sakan kakak kita ni..hehe

munna said...

selalu pergi PD tapi tak pernah pusing2 kat seremban...

Cik Ina Do do Cheng said...

Seremban ngan cik ina tak dapat dipisahkan waktu dulu. sekarang semuanya dah tinggal kenangan.

Post a Comment