Sunday, December 9, 2012

Pullman, Putrajaya..

Assalamualaikum..
Bismilahirahmanirahim..
Baru berkesempatan merakam cerita di awal percutian..
setelah mengingat kembali jalan2 cari makan hari tu..

Di awal cuti, kami sempat mengisi masa
 berjalan-jalan menghirup angin Pullman, Putrajaya.. 
ke destinasi ini  kerana  mengikut adik yg ada  tugas ....
kata orang, sambil menyelam minum air ..

Pada waktu itu, sayangnya bateri camera  lupa nk cas..
Jadi, alternatif-nya, ambil  sumber foto daripada En. Google..
harap maaf yee.....

Sebelum ke sana, anak saudara yg bekerja di Putrajaya sempat memberitahu
bahawa tempat ini  cantik dan menarik.....

cantik???..ya ..bangunannya berkonsep moden dan kontemporari menampilkan
seni bina tradisional, cina, Melayu dan India yg bercirikan ekslusif....
Istimewanya tempat ni kerana ada tasik dan kolam renang  dan lain2..
untuk orang yg ingin beristirehat..melupakan ceruk pikuk kesibukan kota....
mendongak...sayup2 nampak bumbungnya..

antara bangunan pullman..
melihat hotelnya dari jauh..


melintasi  kawasan bangunannya yg luas..
Suasana santai di kolam renang..
Panorama persekitaran tasiknya yg damai..

Setelah  mengintai-ngintai pemandangan di situ ..
dengan keindahannya yang boleh merehatkan minda....
kami pun pulang....

11 comments:

Ibuhani said...

Pullman Putrajaya sgt cantek! K.ani baru gi dgn staff hr tu utk dept lunch kami....

sal said...

Ibuhani..
cantik dan luas tempat tuh..
memang sesuai jika dept yg buat ghatering..

Kakzakie said...

Bukan kita rakyat M'sia saja yg kagum keindahan bangunan ini org luar pun sama. Memang cantik.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang cantik Putra Jaya... bandar yang teratur ajer :D

Pn Kartini said...

Dah lama tak jejak ke Putrajaya!
Mesti lagi2 cantik kan..:)

Nur-nba said...

Tak pernah sampai lagi.. Memang cantik bila melihat gambar2 yang akak kongsikan ni..

Chic Na said...

cantiknya. tak pernah tau pun ada bangunan ni kat putrajaya. ;)

Kesuma Angsana said...

nice pics

Zaitun said...

sal dah sampai ke Pullman Putrajaya,memang banyak bangunan yang cantik2 kalau kat sana.

Si Matatajam said...

Cantiknya hotel ni...view best sgt

ieda said...

bestnyaa dikk
akak x pernah sampai sini huhu

Post a Comment