Saturday, February 25, 2012

Tercemar...

Semalam face book (FB) saya dicemari dengan perkataan spt b..bi, fu..k, buto dlm ruangan chat. Seolah-olah perkataan itu saya tulis dan berchating . Terasa aib. Nasib baik budak chating  tu adalah anak murid yg memang kenal kelembutanku..ewah, perasaan.......

Siapakah gerangan anak muda belia yg kurang bertanggungjawab,menyelinap masuk dan menyamar jadi SAYA sekejap kemudian menggunakan bhs kurang sopan..entahlah. klu emak bapak dia orang tau perbuatan anaknya macam tu, tentu sedih,kan...Anak2 ni klu buat sesuatu dia ingat tak emak bapanya????....

Berkongsi petua...lebih elok klu dapat bacakan Al fatihah hari-hari pd anak2....niatkan  supaya mereka berada di jalan yg lurus yang diredaiNya.Lagipun makna Alfatihah pun antaranya adalah jalan lurus..Kelaku anak2 kita memang kadangkala mencabar kesabaran, kadang2  nakal  terlampau2 ....jgn jemu2 dan jangan berputus asa, bacakan aja....lambat laun Allah perkenankan doa kita.... klu bukan hari ini, esok lusa, InsyaAllah.....petua lain tu banyaklah lagi ..tapi ini yg mudah..

Pasal Fb tercemar tu, memang frust...mcm nak tutup akaun fb aje..tapi tak boleh jugak....hanya fb satu2nya saluran komunikasi yg selalu digunakan. Hanya fb satu2nya  medium yg mesra alam denganku utk menghubungi anak...nak call selalu..tak elok guna Hp lelama, kan......saluran2 lain, saya tak terguna dan tak berkesempatan dari segi masa.....klu bukak blog dan fb pun dah berwaktu2..klu ada akaun lain, berapa lama pula nak guna masa...hehe...

Cuti dua hari ni, anak balik ke rumah... nampak dah kurus sikit. Dia suka makan laksa Johor..

Petangnya pula, saya bawa  jalan-jalan belikan baju..cuti sekolah ada wedding, belikanlah awal2  ..

sekian terima kasih..wassalam...

5 comments:

Bintu Qawaid said...

saya suka gabungan baju belang tu.just my opinion untuk baju bawah tu,saya rasa ianya perlukan kain bercorak ataupun tudung yang bercorak.kalau tak even pemakainya kurus pun akan nmpak gemuk.hehe

MulutPayau said...

kat fb ni skrng macam2...rasa mcm dah tak selamat.......

p/s...cantiknya baju tu...

Zaitun said...

Kak Zai tak ada fb hehehe...

Dua2 baju tu cantik, boleh pakai bila2 masa.

cheqna said...

hahahaha
4 beranak muat?/memang berbaloi..=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tu maknanya kak sal masih slim gitewww..anak-anak dara kak sal pon boleh muat baju maknya :)

Post a Comment