Wednesday, February 8, 2012

Koleksi Buku....

Assalamualaikum..

Semasa pergi ke Angsana...
Kami terus ke tingkat atas dulu untuk membeli buku..
 sesaknya tempat itu kerana dipenuhi orang ramai..
yang mempunyai tujuan yang sama ..
salah satu bahagian yang menjadi tumpuanku di situ 
adalah ruangan  buku2 masakan..
kemudian, terpandang yang ini..
pada saya isi kandungannya juga sangat menarik..
di rumah adik,   saya dpt membaca edisi pertama..
kini telah dikemaskinikan kepada edisi kedua..

buku ini, memuatkan doa-doa 
dalam perubatan Islam ....
elok juga dibaca untuk  
meningkatkan pengetahuan kita..
Insya-Allah

13 comments:

kasihredha said...

beli ke buku2 tu?

MulutPayau said...

saya mmg suka mngumpul buku2 masakan...tapi tak pernah cuba buat..sekadar koleksi...
Menarik jugak buku Ikhtiar Penyembuhan penyakit tu...

anitaare said...

minat yg sama npknyer kita ni kak..

Ros said...

Salam Sal,

Banyak membaca luas pengetahuan kan San....?

Acik Erna said...

Assalam sal..sama la kita..kalau tak ke bahagian buku masakan,agam dan buku2 motivasi..memang tak sah..

cheqna said...

dah lama tak membeli buku2 ni..

mak encik | SZ said...

salam kak sal...

Allahuakbar, byk nya buku2 akak...hehehe...
saya pun sukaaaaa sgt buku ...
ada 2 rak buku jadik ala2 mini library kat rumah ni...heheee

Zaitun said...

Hobi sama... suka beli dan baca,nanti kak Zai nak cari buku Ikhtiar Penyembuhan Penyakit tu.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

angsana kita pegi setahun sekali jer..ms nk raya..tp tahun ni risya start sekolah jd pegi jugalah angsana utk carik kelengkapan..kalau x mmg x jengah angsana

Kakzakie said...

Kakak pun ada buku ini Sal... Masa kawan hubby sakit jantung last year sebelum bertolak ke Mekah kakak pun bagi buku ini utk dia berdoa sepanjang dlm wad... alhamdulillah yakin and usaha kena ada...

suri solehah said...

suri ada jugak buku tu..tp tak perasan edisi pertama ke kedua..cumanya..kalau ada sapa2 yg nk bg lepas susu anakkan kak sal..suri baca doa yg diberi tu insya allah..berkesan sgt

mamawana said...

Dulu mama ulat buku, setiap minggu gi pasar malam beli buku2 agama dll. Now buku di rak2 terbiar berabuk. Sesekali belek2 ingin membaca kembali buku2 lama.

sal said...

Assalamualaiakum,terimakasih semua krn sudi singgah ke sini untuk melawat2 kawasan..
(mamawana,suri,kakzakie,rina, zaitun,sz,cheqna,erna,anitaare,ros,mp, kasihredha..)

Post a Comment