Monday, February 27, 2012

Penat...

Si anak ajak pergi ke rumah pakciknya malam tu.....maaf..., ibu dah tak larat..
Ajak makan malam di luar....lagilah ibu penat...
Mereka merungut ?.......
Biarlah......waktu mlm, agenda  ibu adalah rehat...nak melolapkan mata....rehat tu lebih penting bagi orang tetua..
Siangnya dah membetis dari satu shopping Kompleks ke shopping Kompleks  semata2 memenuhi cita rasa   masing2... nak puaskan hati mrk untuk mencari barang keperluan..

Kedengaran  suara berbisik2...
Cerita pasal ibukah??? , Entah....
Malas nak ambik pot....
Setengah jam kemudian....  mula sibuk2..menyusun atur ..
Rupanya mrk disibukkan dengan benda nih..
Memesan pizza melalui telefon......
Semata2 nak celebrate birthday si ayahnya....
Terbangunlah si ibu...sama-sama menadah tangan memohon doa dan keberkatan sebelum menyuap.......
Maafkan ibu..bukan tak ingat, tapi,  idaklah mlm ni......tersangatlah  keletihan....

Apabila anak2 dah dewasa...mereka sgt ingat pada hri jadi family..tak boleh lambat sehari pun..
terima kasihlah semua krn ingat pd ayah !!!.......

17 comments:

cheqna said...

wah..bagus...)
mmg..sbgai anak mmg anak akan ingat hari2 istimewa terutama birth mak ayah =)

Bintu Qawaid said...

cantik-cantik puteri kak sal

Azian Elias said...

bila dah besarnya panjang akal depa kak..

che mid said...

Ha ha anak-anak beria-ia nak buat surprise, ibu pulak surrender kepenatan... apa pun tahniah pada si ayah.. tentu happy sangat..

ieja amieja said...

syukur dorang ingat tarikh2 penting dlm family..salamat panjang umo buat si ayah..hilang rasa penat ibu bila tgk ank2 celebrate birth ayah kan..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear kak Sal:)

InsyaAllah..anak2 faham..mak mereka kepenatan..
:)
HappY Besday buat ayahanda mereka..Moga dilimpahi rezeki ..dipjgkan &diberkati usia...diberikan kesihatan yang baik..dan bahagia bersamaa famili tercinta ...Amin..

Acik Erna said...

assalam sal..betul kata sal..anak2 memang ingat bukan saja tarikh lahir semua ahli keluarga malahan hari ulang tahun perkahwenan mak ayah pun ingat..tapi bk kata sal..bila dah usia macam ni malas sangat nak keluar malam..rehat lagi penting.

kasihredha said...

rehat lah bonda...

puteri semua rupanya anak sal
boleh le kita berbesan :))

saat2 indah unk dikenang...merai kan birthday org2 yg kita sayangi.

No Lan said...

terharu No bila baca ni..kasih sayang anak2 terhadap ibubapa mmg kuat klo kite bg cukup didikan kan kak..alhamdulillah, anak2 kakSal dah berjaya..

selamat hari lahir tuk suami akak sekali..smg dia panjang umo, murah rzk, sihat tubuh badan..idup aman bahagia disamping akak dan keluarge..juga semg segala amalannya akan diberkati, direstui serta dirahmati ALLAH TAALA..xlupa juga semoga sentiasa dlm lindungan ALLAH TAALA serta berjaya dunia akhirat...amiiiiiinn

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

selamat hari jadi buat encik ayah tu :)


besar-besar dah anak dara kakak ya

munna said...

mesti seronok bila anak2 sambut hari istimewa kan kak sal.... perempuan ke semuanya kak....

Kakzakie said...

Anak dara memang macam itulah Sal... part ulangtahun apa pun mereka dah set kat minda mereka... kalau kita kadang anniversary kawin pun lupa tapi mereka ingat.

Ini mesti Along pakat dgn adik-adik nak celebrate tapi mama dia lupa hahaha....

Happy belated birthday to your hubby...

Zaitun said...

Selamat hari lahir buat hubby sal.

Syukur anak2 sentiasa ingat tarikh2 penting.

kak Zai pun order pizza semalam sebab malas nak keluar,hujan.

Ros said...

Salam Sal,

Selamat hari lahir buat che abg sal ya.....semoga dikurniakan yang baik2 saja dari Allah....Alhamdulillah ada anak2 yang perihatin kat mak pak ni kan sal.....

Ati Masrif said...

bila kita dah semaikan
dalam diri anak2 nilai2
kekeluargaan ..mereka
sendiri akan jadi peka :)

selamat hari lahir suami kak sal

mamawana said...

Alhamdulillah, anak2 ingat meraikan dan menghargai kedua ibubapa yg disayangi.

sal said...

Assalamualaikum,
mamawana, ati, ros, zaitun, muna, kakzakie, rina, no, kasihredha,ieja,pn kartini, cik mid, erna, azian, bintu, cheqna..terimakasih singgah ke teratak salsuria..

Post a Comment