Saturday, May 18, 2013

Desaru...

 Assalamualaikum...
Sejujurnya  kami dah lama tak ke sini......Desaru...Suatu destinasi pelancongan yang agak terkenal di Johor...kebetulan tempat kerja menganjurkan Hari Keluarga di sini.. .....

Pagi tu cuaca redup sahaja......seolah-olah mempermudahkan perjalanan ...sekarang dah  mudah kerana ada highway  ...terasa taklah jauh..tapi jarang pergi....
Kalau  ke Desaru pasti melalui jambatan ini...Di bawahnya  ternampak  motobot yang sedang bergerak........sayup-sayup...
di hadapan bangunan sepang resort...
kami park kereta berhampiran kawasan di sini...
kemudian ke tepi pantai...mengambil angin..banyak tempat duduk dan pokok2 yang rendang...
sesuai untuk membawa family...

 Sempat join pelbagai aktiviti yang disediakan.....semuanya sukaneka untuk keluarga :
khas untuk anak2  bawah umur, pertengahan umur dan dewasa..
ada BBQ  lagi...
 bermain pasir sambil join aktiviti...
 anak2  diawasi ibubapa mereka...
ketika itu belum pasang...maka senanglah  bermain air laut ...
pemandangan waktu pagi...cuaca mendung .
cahaya matahari menyorokkan cahayanya ketika itu..sangat cantik..  

selepas ke tepi pantai...
pergi mengadap  kolam renang pulak dekat resort....

 Sebuah masjid tersergam indah  iaitu Masjid Putih.....
lokasinya dekat dengan resort ...kami  bersolat zohor di sini..... 
 ruang solat untuk wanita..
selepas zohor...aktiviti sukaneka diteruskan.
Menikmati udara laut....Along dan adik berehat sebentar di sini ....
haha....bertuah..
 dpt cabutan bertuah dan hadiah pertandingan  keluarga....
semuanya  berupa makanan ...rezki ini ingin dikongsikan  ...
jom join makan...

ps :Happy dan syukur dengan sedikit yg kita miliki hari ini..
di luar sana ada ramai yang tidak bernasib baik...

10 comments:

Azian Elias said...

Ya allah such a longggggg time I ke desaru..rasanya 20/30 tahun dulu kot...heee...berkurunnn..

sal said...

Azian...Dah cntik.bnyk resort...sesuai sgt bwa fmly

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Ada hari keluarga ye Sal... Bestnya dpt cabutan bertuah ;-)

sal said...

cahaya...dah lama tak dpt cabutan bertuah..

MulutPayau said...

Seronok dapat join hari keluarga...dan paling seronok kalau dapat cabutan bertuah......

rezeki said...

salam ziarah

highway e22 tempat saya lalu lalang saban hari kalau ke JB , tapi kena berhati2 krn banyak lubang yg dah buat byk tayar dan rim kereta pecah , kalau sebelum adanya highway tu, nak ke JB kena ke KT dulu, sekarang dah jimat hampir 45 minit juga.

cerita psl Desaru, pondok kami tak jauh dari situ menghala ke Belungkur, tapi mmg bertahun tak ke Desaru . Rasanya Sepang Resort tu kat area Punggai berdekatan Batu Layar

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

seronoknya dapat cabutan bertuah =)

Kakzakie said...

Kakak pun dah lama betul tak ke Desaru. Adalah lalu tapi tak berhenti utk enjoy. Ahad lepas pun kakak ke sana tinjau aje pun tak turun sesaja tengok ramai org.

mamawana said...

wow... best nyer aktiviti tepian laut gini.

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Sal,

Seronoknya bercuti. Kak ani belum pernah sampai ke Desaru. Teringain nak ke sana,

Post a Comment