Friday, March 9, 2012

teringat..

Apabila terpandang foto ini, teringat mereka masa kecik2
nostalgia ....
masa anak2 kecil, memang tak ada mood untuk pergi shopping ..
kalau diajak pun, tak kuasa nak pergi..
sebab, dah dpt bayangkan kepenatan menjaga mereka, 
takut hilang  dicelah2 kain  baju....lari sana ..lari sini..
kita tak perasan si kenit2 ni kerana saiz badannya lebih kecil drp timbunan barang..
lagipun  anak2 ketika itu tengah lasak dan terlebih tenaga..
skrg mereka dah besar panjang...jadi kawan pula kalau gi shopping..
bolehlah diharap tolong angkat barang sana, tolong angkat barang sini..
cepat sangat masa berlalu !!!!
siang..malam..
malam ..siang..
dah bulan Mac...
syukurlah, kalau kita semua sihat !!!

10 comments:

kasihredha said...

cantik anak dara sal
kenangan menjadi kebahagian kita :)

Acik Erna said...

assalam sal..manis dan menawan senyuman anak sal.
masa anak kecik2 dulu saya pun tak sanggup nk pi bawak ke shopping complex.
ada sekali bawak pi pasar malam je.pun dah puas mencari..boleh dia menyorok dalam baju2 yang bergantungan tu.

MulutPayau said...

Dah besar anak2 kak sal ya....comel2 pulak tu...

mmng cepat masa berlalu...rasanya baru skjap menjejakkan kaki ke tahun 2012...dah bulan mac...

Azian Elias said...

terlalu cepat masa berlalu...kita tak perasan pun..semoga kita dikurnai kesihatan yang baik, panjang umur dan murah rezeki.

Ros said...

Salam Sal,

Rindu pulak masa depa kecik2 dulu kan Sal....Pejam celik pejam celik dah pun dewasa anak2 kita....Ayu ja anak2 dara Sal ni.....

ainnoraini said...

manis ank dara kak sal yee...sama la dgn saya jugak masa anak kecik2 dulu serupa mcm tu tak reti dok diam...

sekarang dah besar,senang boleh la tolong kita mna yg patutkan

ckLah @xiiinam said...

Dah besar dan jelita mereka...

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sal,

Semoga hidup Sal anak beranak diberikati Allah selalu.

Seronok bila anak-anak dah boleh diajak shopping.

sal said...

Assalamualaikum
kunang2,cklah,Ainnoraini,Ros,Azian, MP,Erna, kasihredha..terimakasih berkunjung ke teratak ambo..moga semuanya ceria2 selalu dan dalam perlindungannya..

Nur-nba said...

Dah besar panjang anak2 akak.. Tak lagi boleh menerima menantu... Hehe gurau je.

Post a Comment