Saturday, March 15, 2014

Hujan Di Wangsa Maju.

   Cuaca mendung.. Pagi ini kami keluar dari penginapan untuk hantar ank belajar di sini. Sebelum sampai ke destinasi, singgah sarapan di restoren Wangsa Maju.
    Ketika ibu menjamah nasi lemak yang dipesan, tetiba ternampak rintik-rintik hujan...Ya Allah rindunya melihat hujan ..Lama dia tak turun. Terasa nyaman, sejuk dan tenteram apabila melihat air jernih itu menitis membasahi bumi..
   Kuasa Allah..Pada masa ini kita dapat menyaksikan beberapa perkara di luar jangkaan. Ada tempat kering kontang, ada pula tempat kering dengan kesan pokok-pokok terbakar akibat kepanasan melampau, ada pula kawasan yang dilanda banjir menyebabkan kerosakan..Subahanaallah!! Ujian..
   Perkara utama yang selalu difikir, sentiasa muhasabah diri..bhw kita sgt kecil di sisi-Nya...
   Ok dah hantar anak, balik semula di tempat penginapan...haha..sempat menulis di sini..kalau di rumah tak dannnn nak menulis sebab tersibuk sendiri...
   Ok jumpa lagi...

Perjalanan ke kl...

Assalam...
Dah pukul 10.00 lebih...malam semakin tua...saya meneruskan perjalanan ke KL untuk menghantar anak belajar...
Meskipun dh larut...kereta kiri dan kanan masih bertali arus menunjukkan penghuninya  masih sibuk. Adik tekun membaca Gps untuk menuju ke hotel penginapan...maklumlah..silap jalan akan lmbatlah tiba..

Doakan moga dipermudahkan urusan..